lørdag den 19. maj 2012

Ugen der bare skulle overståes!

Her er alligevel et lille indlæg fra den forgangne uge. Den har desværre ikke været lige så sjov som de andre, da den mest har stået på opgaveskrivning.

Ugen startede dog på 17. etage på en stor buffet restaurant sammen med Mai og Thuy, de to vietnamesere som i efteråret var i Danmark for at studere på vores campus. Da de var i Dk, inviterede vi dem hjem til Mia til god dansk frokost, hvorefter vi tog dem ned til vandet ved kærrebæk. Nu ville de gerne sige tak, ved at invitere os på mad.

Mai (hende til højre) var blevet en del bedre til engelsk end i efteråret og hun fortalte os, at det skyldes, at hun har været så heldig at få et scholarship til Australien. Det betød dog, at hun nu var nødt til at studere engelsk 8 timer om dagen! Thuy skulle derimod ikke ud og rejse lige foreløbig, men inviterrede os ud til hendes skole, hvor hun underviser de helt små skolebørn. 
At de havde inviteret os på mad var super hyggeligt, men det betød samtidig også, at vi var nødt til at smage noget af alt den mad de hentede til os. Dette skulle vise sig at blive aftenen, hvor jeg får første gange fik smagt snegle, muslinger og rigtige blæksputtering, det smagte dog heldigvis okay. Jeg dyppede det i noget chilisauce, så det gik, :)

Tirsdag var vi på besøg på Hanoi Medical University, hvor vi skulle følge en klasse i skillabs. I klassen var de 24 elevervar som var på deres 2. år på sygeplejeskolen. Her betaler de ca. 120 kr om måneden for at gå. Da vi kom blev vi modtaget af miss. Loan, som også har været i danmark for at studere i 10 uger. Hun fortalte os, at undervisningen i dag skulle omhandle betjening af  monitoreringsudstyr, iltapperater, og sugeteknikker, hvor eleverne skulle arbejde ud fra 2 cases. Klassen blev undervist på vietnamesisk, så det var ikke alt, vi lige forstod, men sjovt at se.


Da vi trådte ind i klasselokalet, rejste alle eleverne sig strakt op og begyndte at klappe, hvorefter alle spørgsmålene kom: hvor er i fra, hvor gamle er i osv. De var rigtig interesseret i at snakke og fået taget billeder sammen med os, så vi lovede at vi gerne ville komme igen en anden dag. De spurgte endda om vi ikke ville undervise dem i engelsk, men det takkede vi pænt nej til :)
Her forklarer miss. Loan om proceduren for at skulle give ilt, den store blå er iltflasken!

Her forklares om monitoreringsudstyr. Vi alle 3, var også oppe at ligge i sengen for at agerer patient, hvilket de synes var meget sjovt.

Aflsutningsvis fik vi taget et fællesbillede med hele klassen og som tak, var vi over i en kiosk og købe lidt slik og kiks til dem.

Parktik
I forhold til praktikken, har jeg i denne uge været 2 dage på operationsgangen, hvor jeg så en masse endoskopier (kikkertundersøgelse af livmoderen). Kvinderne fik dem overvejende foretaget, da de ikke kunne blive gravide på normal vis. Størstedelen viste sig at have godartede tumorer, tror det er det vi i Danmark kender som vandcyster. Deres sterile procedure på Op er dog lidt anderledes end hvad vi er vandt til i Danmark. Den ene dag tog en af sygeplejersken lige pludselig en neglesaks frem inde på operationsstuen og begyndte at klippe sine negle kun 1,5 m fra patienten! Dørene står også åbne indtil stuen, hvor folk går ind og ud, men dette virker til at være helt normalt hernede, så jeg sagde ingenting.
Ellers har jeg assisteret ved et kejsersnit, hvor jeg skulle suge blodet, klippe navlestrengen, samt suge fostervand fra den lille baby. Også her var den kliniske procedure lidt anderledes, idet lægen hørte ipod under hele operationen, men det gik fint og det var en stor oplevelse, at hjælpe til med til at få en dejlig lille velskabt dreng til verden. 
Derudover har Mia og jeg fulgt  min vejleder til afdelingen for "Outdors patients", hvor kvinder kan komme hjemmefra og få foretaget gynækologiske scanninger. Vi så blandt andet graviditetsscanninger, krontrolscanninger af livmoderen m.m. På billedet ses deres scaningsudstyr, som ligner det vi har derhjemme.
Ellers har ugen bare stået på EKSAMNESSKRIVNING, hvor planen var, at vi skulle være færdige i dag, da vi jo tager sydpå i nat. Så godt er det desværre ikke gået, så nu ligger der lidt arbejde og venter på os, når vi kommer tilbage igen. Vi synes dog alligevel at vi fortjente lidt forkælelse, så vi har lige været et smut forbi spa-stedet, hvor jeg fik dejlig ansigtsbehandling med ansigtsmassage samt bikiniwax :)
I må alle have en skøn uge, jeg vil nyde min ved poolen eller stranden :)


Håber billedet taler sandt :)
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar